SEGA Mega Drive Mini verschijnt midden september

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
SEGA Mega Drive Mini verschijnt midden september

Afgelopen zaterdag stuurde SEGA het bericht de wereld in dat de Genesis Mini op 19 september zal verschijnen in Amerika. Deze datum geldt ook voor Europa, maar bij ons verschijnt de console onder de naam SEGA Mega Drive Mini. Dat kondigde het bedrijf aan via een persbericht en de bijbehorende website.

De SEGA Mega Drive Mini bevat net zoals de Amerikaanse versie in totaal veertig titels. Het bedrijf maakte nog maar tien titels hiervan bekend, waaronder Sonic the Hedgehog, Gunstar Heroes, Ecco the Dolphin en Castlevania: Bloodlines. Als de console verschijnt, dan bevat deze twee controllers, een power- en HDMI-kabel. Om die reden is deze mini-versie van het platform plug-and-play ready. Voorlopig is de SEGA Mega Drive Mini nog niet vooruit te bestellen. Wanneer dit wel kan, kost het geheel € 79,99.

Het platform verscheen voor het eerst in 1988 in Japan en kwam later in 1989 uit in Amerika onder de naam SEGA Genesis. Een jaar later, in 1990, kwam de console ook naar de Europese winkelrekken. In totaal gingen de Genesis en Mega Drive ongeveer 30 miljoen keer over de toonbank. Daarnaast deed de productie van de games voor het platform het ook erg goed. Zo werden er meer dan negenhonderd verschillende games verkocht.