Sega Mega Drive Collection aangekondigd

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Sega Mega Drive Collection aangekondigd

De Mega Drive is Sega’s legendarische derde console. Het was op deze console dat Sega’s mascotte Sonic voor het eerst het levenslicht zag als concurrent voor Nintendo’s populaire mascotte Mario. Binnenkort kunnen we de tijden van de Mega Drive herbeleven op PlayStation 4 en Xbox One met de Sega Mega Drive Collection.

Sega kondigde de Sega Mega Drive Collection voor PlayStation 4 en Xbox One gisteravond laat aan via Twitter. De tweet werd vervolgens snel weer verwijderd, maar het kwaad was toen al geschied. De tweet en de bijbehorende trailer werden alom gedeeld, waardoor het nieuws toch naar buiten kwam.

Inmiddels is de komst van de collectie officieel bevestigd door Sega. De collectie bevat in totaal uit ruim vijftig games van uiteenlopende genres. Uit de aankondiging werd ook duidelijk dat we niet meer heel lang hoeven te wachten op de collectie. Deze verschijnt namelijk op 29 mei.

Sega bracht al eerder een collectie Mega Drive-games uit voor de originele Xbox en de PlayStation 2. Ook de Xbox 360 en de PlayStation 3 kregen zo’n collectie, bestaande uit onder meer Sonic the Hedgehog, Ecco the Dolphin, Golden Axe, Shining Force, Phantasy Star 2 en nog een groot aantal andere games.