Sega kondigt vier games aan voor de Olympische Spelen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sega kondigt vier games aan voor de Olympische Spelen

Uitgever Sega heeft tijdens Sega Fes 2019 vier titels aangekondigd voor de Olympische Spelen van 2020. Naast nieuwe Mario & Sonic-titels krijgen we ook een officiële videogame en een mobiele titel. De Olympische Spelen van 2020 vinden plaats in Tokio, Japan.

Op de derde editie van Sega’s eigen festival Sega Fes heeft de uitgever een viertal titels aangekondigd rondom de Olympische Spelen van 2020. De eerste titel is de officiële game van de Olympische Spelen genaamd Tokyo 2020 Olympic The Official Video Game.

De game verschijnt deze zomer nog wereldwijd voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch en bevat alle onderdelen van de spelen in realistische vorm. Naast bekende atletiek-onderdelen kunnen we dus ook onderdelen als BMX races, tennis en voetbal voorbij zien komen. Korte beelden daarvan zijn al te zien in een eerste Japanse video over de vier games:

https://www.youtube.com/watch?v=TbzIGsaccrk

Naast de officiële game van de Spelen komen er ook drie Sonic-gerelateerde titels. De eerste is Mario & Sonic At The Tokyo Olympics en zal net als voorgaande delen personages uit de Mario- en Sonic-franchises tegen elkaar laten strijden op verschillende onderdelen. De game komt dit najaar uit, exclusief voor de Nintendo Switch. Daarnaast is er in 2020 een arcade-variant te spelen in Japan.

Als laatste komt er ook nog een mobiele titel uit, met enkel Sonic en zijn kompanen in de hoofdrol. Sonic At The Olympic Games verschijnt ook in 2020, al is het nog niet duidelijk of deze game wereldwijd beschikbaar is of net als de arcade-game alleen in Japan.