Sega kondigt twee Valkyria Chronicles-games aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sega kondigt twee Valkyria Chronicles-games aan

Een maand geleden registreerde Sega een nieuwe game met een naam die deed vermoeden dat we een nieuwe Valkyria Chronicles-game konden verwachten. Nu heeft Sega niet één, maar zelfs twee Valkyria Chronicles-games aangekondigd. Een volledige nieuwe game en een remaster van het eerste deel.

In de nieuwste editie van Famitsu, het grootste gamesblad in Japan, heeft Sega twee nieuwe Valkyria Chronicles-games onthuld. De eerste van de twee is een remaster van het origineel. De game die oorspronkelijk op de PlayStation 3 uit is gekomen zal (voorlopig alleen in Japan) op 10 februari verschijnen op de PlayStation 4. Bij de remaster zal een demo inbegrepen zijn voor Valkyria of the Blue Revolution, oftewel het vierde deel in de serie. Wanneer het vierde deel zal verschijnen is niet duidelijk. Even onduidelijk is of beide games ook buiten Japan uitgebracht zullen worden.

De eerste Valkyria Chronicles stamt alweer uit 2008 en was aanvankelijk exclusief voor de PlayStation 3, waarna het ook een release zag op de pc. Er werden twee sequels gemaakt, beide voor de PSP, waar het nauwelijks een publiek vond. Het derde deel van de serie kwam zelfs niet eens naar het westen. Het is te hopen voor de westerse fans van de serie dat deel vier wel een wereldwijde release zal krijgen.