Sega is nu eigenaar van Two Points Studios

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Sega is nu eigenaar van Two Points Studios

Het ziet ernaar uit dat Epic Games niet het enige bedrijf is dat een ontwikkelingsstudio overneemt. Via de website van ontwikkelaar Two Point Studios lezen we dat Sega nu de eigenaar is van de studio. Deze studio kennen we van Two Point Hospital.

Via de blog kondigen de medewerkers enthousiast aan dat ze nu officieel bij SEGA horen. Dit omdat iedereen bij de studio ernaar uitkijkt om samen te werken met Sega. Volgens mede-oprichter Mark Webley staat de studio vandaag op dit punt door al het harde werk van het ganse team. Dankzij de steun van de overnemer ziet het bedrijf de mogelijkheid om verder uit te breiden.

Het Britse Two Point Studios bestaat sinds 2016 en werd opgericht door Gary Carr, Mark Webley en Ben Hymers. Momenteel bevat de studio zeventien medewerkers. Deze behouden bij de overname hun baan.

Vorig jaar verscheen diens eerste game en spirituele opvolger van Theme Hospital. Die kreeg de naam Two Point Hospital. Ondertussen kreeg deze titel al twee uitbreidingen: Bigfoot en Pebberley Island. Die laatste verkent een tropisch eiland in verschillende delen. Meer informatie over deze titel vinden jullie in ons Gamescom-interview. Als laatste laat SEGA ook weten dat Two Point momenteel bezig is met verscheidene titels. Waarover deze gaan en wanneer deze verschijnen ontdekken we volgens het bedrijf de komende maanden.