Sega absent op E3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sega absent op E3

Sega zal voor de eerste keer in de geschiedenis van de E3 niet op de beurs aanwezig zijn. De reden waarom Sega geen booth zal hebben op E3 heeft volgens hun te maken met de huidige herstructurering en de onkosten die het met zich meebrengt.

De uitgever van Sonic heeft aangekondigd niet aanwezig te zijn op de aankomende E3 in Los Angeles. Hun games zullen mogelijk wel geshowd worden in video’s, maar Sega zal geen eigen stand hebben op de showfloor. Volgens de ontwikkelaar is dit één van de maatregelen die Sega heeft moeten treffen sinds hun herstructurering die vanaf januari van start is gegaan.

“In de komende maanden zal Sega of America zich richten op de herstructurering van het bedrijf en het verhuizen van San Francisco naar zuid Californië. Daarom hebben we besloten om dit jaar niet aanwezig te zijn op het E3. Gezien het gros van onze grote titels pas later dit jaar uit zullen komen, met name die van AAA-studio’s zoals Relic Entertainment, Sports Interactive en Creative Assembly, concentreren we daar pas op na onze relocatie. We zullen voor de beurs wel samenwerken met andere bedrijven.”

Met een zeer minieme aanwezigheid is de kans dat Sega nieuwe games aankondigt of toont zeer klein zijn. Misschien dat er groter word uitgepakt ten tijde van de Gamescom in augustus, twee maanden later.