Secret Cow Level in World of Warcraft eindelijk gevonden

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Secret Cow Level in World of Warcraft eindelijk gevonden

Tip: There is no secret cow level, luidde een van de tooltips in World of Warcraft jarenlang. Diablo-fans bleven echter stug volhouden dat Blizzard toch echt een geheim koeienlevel in al hun games stopte. Na twaalf jaar World of Warcraft en twintig jaar Diablo is het level dan toch eindelijk in de game aanwezig. Inclusief Cow King.

Blizzard viert feest, want hun zeer succesvolle Diablo-franchise bestaat twintig jaar. In alle games van de uitgever zijn daarom speciale evenementen of Diablo-tintjes aangebracht, inclusief World of Warcraft. Vorige week wisten we nog niet precies wat er ging gebeuren, maar nu is dus duidelijk geworden dat het er een Secret Cow Level aan de MMO is toegevoegd.

Treasure Goblins lopen niet langer alleen in Diablo III rond, maar nu ook in World of Warcraft. Wanneer je op je avonturen in Azeroth en dan specifiek The Broken Isles een goblin tegenkomt, doe je er goed aan het wezentje te volgen. Vervolgens moet je de Treasure Goblin te pakken krijgen en vermoorden, waarop een portal naar het geheime level verschijnt. Het level is precies wat je verwacht: een landelijk landschap vol met koeien.

De koeien en hun baas de ‘Cow King’ moeten worden verslagen om een unieke toy te bemachtigen. Het in-game speeltje geeft de speler de mogelijkheid om een Diablo-deuntje af te draaien, om vol nostalgie te kunnen terugdenken aan de goeie oude Diablo-tijd.

De tooltip die jarenlang op de laadschermen van World of Warcraft pronkte was daar neergezet door Blizzard, omdat Diablo-fans die waren overgestapt naar de MMO om een dergelijk level bleven vragen. Er doken ook steeds weer nieuwe geruchten op dat het level er echt inzat. Via de tip in het laadscherm probeerde Blizzard deze hoax-berichten voor eens en altijd te ontkrachten.

De Treasure Goblin en dus ook het geheime level zijn tot 11 januari te vinden.