Second-person shooter Screencheat komt naar PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Second-person shooter Screencheat komt naar PS4

We kennen allemaal het concept van een first- en third-person shooter, maar Samurai Punk gaat exact in het midden zitten met de unieke second-person shooter Screencheat. De game kenmerkt zich door valsspelen te stimuleren.

Je zou in eerste instantie zeggen dat Screencheat gewoon een first-person shooter is, maar schijn bedriegt. In Screencheat zie je namelijk de vijand niet en de vijand ziet jou niet. De enige manier om te weten te komen waar je tegenstander zich bevindt is naar zijn blikveld te kijken, zijn screen. De game wordt namelijk gespeeld in een maximaal acht speler split-screen modus, zodat iedereen van elkaar ziet waar hij of zij loopt. Aan de hand van die beelden moet je bepalen waar je moet schieten.

Om het de speler iets makkelijker te maken is de spelomgeving zodanig ingericht dat elk level herkennigspunten heeft, vaak in de vorm van specifieke kleuren. Om de game uitdagend te houden zullen de levels vrij onconventioneel zijn opgebouwd. Naast dit alles zal de game negen spelmodi bevatten, waaronder het klassieke Deathmatch. In alle spelmodi zal de speler beschikking krijgen over enkele originele, absurde wapens.

Wanneer de game exact op de PlaySation 4 verschijnt is momenteel nog niet bekend, maar het zal ergens in het derde kwartaal van dit jaar zijn.