Second Dinner gaat samenwerken met Marvel

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Second Dinner gaat samenwerken met Marvel

Veel jonge ontwikkelaars sluiten zich eerst aan bij een grote studio om daar ervaring op te doen, om vervolgens zelf aan de slag kunnen en hun dromen waar te maken. Zo ontstond ook de studio Second Diner, dat door een aantal ex-Blizzard werknemers is opricht, waaronder Ben Brode. De kleine studio heeft hun eerste grote samenwerking al te pakken, want ze gaan voor Marvel aan het werk.

Second Dinner is een contract aan gegaan met Marvel, dit betekent dat zij volledige financiële dekking krijgen om een game met Marvel licentie te maken. Dit heeft het vijfkoppige team van Second Dinner bekendgemaakt in een video.

In de video vertelt Ben Brode hoe de studio hun nieuwe kantoor heeft geopend en dat hun nieuwe project in volle gang is. Hoewel een team van vijf man niet uniek is voor het maken van een game, vinden de mannen dit te weinig voor hun huidige project. Daarom zijn ze ook op zoek naar werk, dit geeft ons meer informatie over de toekomstige game. Zo weten we al Unity de game engine naar keuze is.

Hoewel de studio dus nog geen titel op zijn naam heeft staan, is Marvel erg enthousiast om de samenwerking aan te gaan. Volgens Jay Ong, het hoofd van Mavel Games bij Marvel Entertainment, heeft hij in het verleden al samengewerkt met Brode en Hamilton en beviel hem dat goed.

“I’ve worked with Hamilton and Ben for years and they are exactly who we want making Marvel games […]” – Jay Ong

Second Dinner is opgericht sinds Ben Brode zo’n acht maanden geleden stopte met zijn functie als Game Director voor Hearthstone. In de tussentijd heeft het team het voor elkaar gekregen om dertig miljoen dollar te verzamelen om hun studio te kickstarten. Dit geld hebben ze gekregen als start kapitaal van NetEase, een grote speler in China in de internettechnologie branche.