Sea of Thieves krijgt toch geen belasting op doodgaan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Sea of Thieves krijgt toch geen belasting op doodgaan

In de Oudheid gaf men de overledenen al twee munten mee om de overtocht naar het hiernamaals te betalen en voor Sea of Thieves hadden ze bedacht om dit aloude gebruik weer terug te brengen, alleen dan voor de terugkeer naar het rijk der levenden. Helaas voor Rare zagen de spelers betalen voor een respawn niet zo zitten.

Rare wilde met een update een belasting gaan heffen op doodgaan. Afhankelijk van de manier waarop je dood gaat, raakte je een x bedrag aan in-game goud kwijt. Roekeloze spelers werden zo financieel gestraft en voorzichtige kapiteins kwamen er financieel beter vanaf. De spelers zaten niet te wachten op deze nieuwe ‘feature’ en reageerden fel op de fora van de game. Rare heeft daarop besloten de belasting niet in te voeren.

Op het forum van Sea of Thieves waren spelers boos over het idee van Rare om een belasting in te voeren. Ze vonden het niet eerlijk en het zou bepaalde speelstijlen beperken. Ze vonden het een beter idee om voorzichtige piraten te belonen in plaats van elke dood te bestraffen. De ontevredenheid van spelers komt na een reeks problemen die Sea of Thieves heeft sinds de launch. Zo hebben spelers ook nog altijd problemen met het verbinden met de servers.