Scott Gimple praat over The Walking Dead-films (Let op! Dit bericht kan spoilers bevatten)

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Scott Gimple praat over The Walking Dead-films (Let op! Dit bericht kan spoilers bevatten)

Let op! Dit bericht kan spoilers bevatten over aflevering 5 van seizoen 9 van The Walking Dead!

Aankomende dinsdag kan Nederland de aflevering zien die nu al bekendstaat als het afscheid van Rick Grimes (Andrew Lincoln). In Amerika was de aflevering gisteren al te zien. Kort nadat de aflevering was uitgezonden, maakte product Scott Gimple bekend dat Lincoln terug zal keren in zijn rol als Rick Grimes in waarschijnlijk drie The Walking Dead-films.

Gimple liet in een interview met The Hollywood Reporter weten dat The Walking Dead meerdere vervolgen gaat krijgen in de vorm van films. Het zou gaan om drie films rondom het personage Rick Grimes. Waar de verhalen van de films zich gaan afspelen en wanneer maakt hij nog niet bekend. Hij liet wel weten te kijken naar mogelijkheden rondom de reeds uit de serie verdwenen personages.

“We look at this as a very long-term proposition. The Rick-centric movies will not be like a bonus or extended episode of the show but rather a large, big scope movie that will feel like a major motion picture”

Dit laat programming president David Madden weten aan The Hollywood Reporter. De films zullen gezien moeten worden als een grote bioscoopfilm en niet als een verlengde versie van een aflevering of een extra bonusaflevering.

In juli maakte Lincoln bekend dat hij de serie zou gaan verlaten. Het was een erg emotionele laatste dag op de The Walking Dead-set. Lincoln neemt afscheid van de serie om meer bij zijn gezin in Engeland te kunnen zijn. Voor de films zou hij maar twee maanden in de Verenigde Staten hoeven te zijn, terwijl hij voor de serie maar liefst negen maanden zou moeten blijven. De films zullen niet in de bioscoop draaien, maar zullen alleen op televisie te zien zijn.

De productie van de televisiefilms gaat volgend jaar van start, maar wanneer precies is nog niet bekend. Het is ook nog niet bekend wanneer de films uitgezonden gaan worden.