Sci-fi shooter Beacon volgende week vroegtijdig toegankelijk

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Sci-fi shooter Beacon volgende week vroegtijdig toegankelijk

Veel recente top-down shooters zijn voorgegeven in de typische pixel art style en bij Monothetic moeten ze gedacht hebben: dat kan ook anders. Hun sci-fi shooter Beacon heeft een bijzonder fraai grafisch stijltje en komt bovendien volgende week al uit in vroegtijdige toegang.

Vanaf volgende week mogen de eerste spelers aan de slag met Beacon. Vanaf 30 april is de eerste versie van de game beschikbaar via Itch.io. Er worden in eerste instantie maar 1000 keys verkocht, dus wie er als eerste bij wil zijn, moet snel wezen.

In Beacon begeef je je in een sci-fi wereld, waarin je procedureel gegenereerde levels doorkruist als militair Freja Akiyama. De uitkomst van elke playthrough is de onvermijdelijke dood, waarop je weer opnieuw begint. Gelukkig bouw je wel progressie op en is het de bedoeling dat je na elke permadeath weer een stukje verder komt.

Beacon gaat in early access via Itch.io op 30 april en komt later dit jaar ook naar Steam. Spelers die de game nu kopen, krijgen bij de volledige release automatisch een Steam key.