Schrijver van Half-Life, Portal en Left 4 Dead verlaat Valve

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Schrijver van Half-Life, Portal en Left 4 Dead verlaat Valve

Erik Wolpaw stond al meer dan tien jaar bekend als een van de schrijvers van Valve. Hij heeft onder andere gewerkt aan de episodes van Half-Life 2 en beide Portal- en Left 4 Dead-games. Nu blijkt dat hij er genoeg van heeft en op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen.

Het nieuws bereikte ons via het Twitter-account van Mark Laidlaw, een andere voormalige schrijver van het bedrijf. Dit bericht is hieronder te lezen. Blijkbaar bombardeerden fans hierna Jay Pinkerton, die met Wolpaw werkte aan het verhaal van Portal 2. Ze vroegen zich namelijk af of hij nu ook ging vertrekken. Wolpaw gaf zelf aan dat dit niet het geval is.

Wat de precieze redenatie achter dit besluit was, is niet bekendgemaakt. Ook weten we nog niet precies wat Wolpaw nu van plan is, al werkt hij blijkbaar samen met Double Fine aan Psychonauts 2. Iets meer dan een jaar geleden verliet Laidlaw het bedrijf ook. Nu twee bekende schrijvers van Valve vertrokken zijn, maken fans zich zorgen om de toekomst van de verhalen van Valve-games.