Schrijver van de Half-Life-games heeft Valve verlaten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Schrijver van de Half-Life-games heeft Valve verlaten

De schrijver die verantwoordelijk is voor het schrijven van Half-Life, de uitbreidingspakketten van Half-Life en Half-Life 2, heeft Valve verlaten. Hij geeft aan dat er meerdere redenen zijn voor zijn vertrek, waarvan de meeste persoonlijk.

Marc Laidlaw heeft 18 jaar bij Valve gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor het verhaal en het script van de Half-Life-games. In de subreddit van Half-Life heeft hij het nieuws aangekondigd. In het bericht is te lezen dat Laidlaw het welletjes vond en het hoog tijd was voor hem om met iets anders te beginnen.

“Er zijn meerdere redenen voor mijn vertrek. De meeste daarvan zijn persoonlijk. De grootste reden is omdat ik simpelweg oud ben. Of oud-achtig. Toen ik bij Valve in 1997 begon was mijn bijnaam “ouwe”. De snotneus die me die bijnaam had gegeven is nu ouder dan ik toen was. Ik heb het best goed gedaan, maar de laatste tijd heb ik het gevoel dat ik een pauze nodig heb van de chaos dat game-productie heet. Ik wil graag terug naar mijn eigen schrijfprojecten.”

Laidlaw zei dat het zijn ambitie is om voor andere mediums te gaan schrijven dan games, al sluit hij een terugkeer in de gaming-wereld niet direct uit. Hij zou best terug willen keren, zij het als freelancer.

Wat zal dit voor betekenis hebben voor de toekomst van de Half-Life-serie? Er zijn nog steeds twee bekende schrijvers bij Valve werkzaam, maar hebben geen ervaring met Half-Life. Toen aan Laidlaw gevraagd werd wat er met de Half-Life-serie zal gaan gebeuren, zei hij dat het aan Valve is om te bepalen wat er met de serie gaat gebeuren.