Schrijver Mass Effect 2 verantwoordelijk voor verhaal Dawngate

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Schrijver Mass Effect 2 verantwoordelijk voor verhaal Dawngate

Afgelopen maandag toonde Electronic Arts tijdens haar E3-persconferentie de nieuwe MOBA-game Dawngate. Vandaag werd bekend dat het verhaal wordt geschreven door Chris L’Etoile, schrijver van zowel Mass Effect 1 als 2. Dit maakte Waystone Games, de studio achter de game, bekend tegenover Polygon.

Volgens de studio zal het verhaal in de game erg belangrijk worden en zal dit ook doorklinken tijdens het spelen. De game zal een doorgaande graphic novel bevatten die steeds zal worden uitgebreid door het team en veranderen op basis van de acties van de spelers. Dave Cerra, producer van de game, noemt het resultaat een “crowd-sourced choose-your-own-adventure”. Het doorlopende verhaal en de omringende ‘lore’ zal worden geschreven door Chris L’Etoile. L’Etoile is zeker geen onbekende voor EA: hij was ook verantwoordelijk voor onder andere Mass Effect 1 en 2.

Momenteel is Dawngate in zijn béta-fase en wordt er nog druk ontwikkeld. Er zijn momenteel nog geen opties voor eSports in de game, maar Cerra plant dit uiteindelijk wel naar de game te brengen. Zo zullen in de toekomst Ranked Play en een toeschouwersmodus beschikbaar worden. Dit zal echter pas gebeuren als er voldoende vraag naar is: Cerra wil zijn gamers volgen naar de wereld van pro-gaming, niet de game in die richting forceren.

Meer weten over Dawngate en de andere games die EA toonde tijdens de E3, en wat wij er van denken? Lees dan hier ons verslag van EA’s persconferentie.