Schietpartij bij NFL-gametoernooi in Jacksonville

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Schietpartij bij NFL-gametoernooi in Jacksonville

Er is een schietpartij geweest tijdens een e-sportstoernooi van de game Madden NFL 19 in Jacksonville, Florida. Dit gebeurde bij een GLHF Game Bar in een Chicago Pizza-filiaal waar het toernooi gehouden werd. Tijdens dit toernooi kunnen spelers zich kwalificeren voor de finale in Las Vegas op 11 en 13 oktober.

Tijdens een kwalificatietoernooi van de game Madden NFL 19 in Jacksonville, Florida heeft een man in het rond geschoten. Hierbij zijn in totaal drie mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn er nog negen slachtoffers die met schotwonden in het ziekenhuis liggen. De dader heeft na de schietpartij zichzelf van het leven beroofd.

Volgens de sheriff is de dader geĆÆdentificeerd als de 24-jarige David Katz. Niet lang nadat Katz een wedstrijd had verloren, is hij met een semi-automatisch geweer terug gekomen. Daar begon de man om zich heen te schieten met twee doden en negen gewonden tot gevolg.

Sheriff Mike Williams heeft in een persconferentie gemeld dat er naast de overleden dader geen andere verdachten zijn. Een SWAT-team heeft de omgeving van de schietpartij op methodische wijze gecontroleerd en veiliggesteld. Ook bevestigde Williams dat er drie doden zijn gevallen. De sheriff heeft in een latere persconferentie bekend gemaakt dat de dader er daar Ć©Ć©n van is.

Op het moment van de schietpartij was het Madden NFL 19-toernooi live te volgen via Twitch. In een filmpje is te zien hoe een rode stip van een laserrichter op de borst van een deelnemer beweegt. Dit gebeurt enkele seconden voordat de schoten gehoord kunnen worden. De streamingdienst heeft kort nadat de schoten te horen waren de livestream uit de lucht gehaald. Ook heeft een speler van proteam comPlexity, Drini Gjoka, via Twitter gemeld dat hij in zijn duim is geraakt.

Inmiddels is het Witte Huis ook op de hoogte gesteld van het incident door gouverneur Rick Scott van Florida. President Trump heeft overheidshulp aangeboden, mocht dat nodig zijn. Gemeenteraadslid van Jacksonville, Reggie Gaffney, heeft na het incident gezegd dat de stad serieus actie moet gaan ondernemen tegen wapengeweld.