Schelden kan leiden tot Xbox Live ban

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Schelden kan leiden tot Xbox Live ban

Microsoft heeft de macht om sommige of alle mogelijkheden van gebruikers in te dammen wanneer ze vinden dat diezelfde gebruikers overmatig schelden in geüploade video’s of Skype gesprekken.

Een aantal Xbox One gebruikers kwamen tot de ontdekking dat ze waren geblokkeerd van een aantal, of in sommige gevallen zelfs alle functies van Xbox Live. De reden hiervoor is onbekend, al denken de getroffen gebruikers dat het komt vanwege hun woordkeuzes in geüploade video’s. Ook Skype gebruikers kwamen erachter dat de service voor hun geblokkeerd was. Het gerucht gaat dat men toch in de gaten wordt gehouden tijdens het bellen via Skype en dat scheldwoorden de reden zijn van hun opgelegde beperkingen.

Microsoft heeft een verklaring gegeven en daarin zegt het bedrijf geen chatlogs bij te houden of gesprekken te controleren. Wel is er een team dat video’s controleert die geüpload worden door gebruikers. Wanneer men actie uitvoert wordt er verwezen naar de gebruikersovereenkomst:

“Op buitensporig schelden en andere overtredingen van de gedragscode volgt handhaving en dat kan resulteren in een schorsing van enkele of alle privileges bij Xbox Live.”

De reden waarom dit gebeurt is omdat Microsoft een leuke online omgeving wil creëren voor iedereen.