Scalebound is uitgesteld tot 2017

Scalebound is uitgesteld tot 2017

PlatinumGames heeft via een persbericht op haar website laten weten dat de Xbox One-exclusieve titel Scalebound niet meer zal verschijnen in 2016. De game is nu verzet naar ergens in 2017.

Het nieuwe jaar begint voor bezitters van een Xbox One niet rooskleurig. Vandaag maakte PlatinumGames bekend dat de game Scalebound niet meer in 2016 uit zal komen. De reden waarom Scalebound is uitgesteld is omdat het team de extra tijd nodig heeft om de game zo goed mogelijk te maken:

De ontwikkeling van Scalebound verloopt voorspoedig en we zijn blij met hoe de game werkt. Het is een van de grootste games die we ooit hebben gemaakt. Het is de game waar ons team altijd van heeft gedroomd. Maar om die visie perfect te kunnen leveren en om aan de verwachtingen te voldoen zullen we de game in 2017 uitbrengen. Dat verschaft ons de tijd om alle innovatieve features en gameplay-elementen te voltooien die we hebben gepland.

Hoewel PlatinumGames aangeeft dat het team meer tijd nodig heeft om de game af te maken, speculeren fans dat het uitstellen van de game indirect te maken heeft met het uitstellen van Star Fox Zero. De Japanse studio is momenteel met minstens drie titels tegelijk bezig (Star Fox Zero, Scalebound en Nier: Automata) dus lijkt het aannemelijk dat het uitstellen van Star Fox Zero (en de langere ontwikkelingstijd die erbij komt kijken) de reden is dat Scalebound nu ook vertraging heeft opgelopen.