Scalebound definitief geannuleerd door Microsoft

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Scalebound definitief geannuleerd door Microsoft

Update: Microsoft heeft een verklaring de wereld in gestuurd waarin bevestigd wordt dat Scalebound definitief is geannuleerd. De geruchten van eerder op de dag zijn dus vrij snel bevestigd door het Amerikaanse bedrijf. 

Een woordvoerder van Microsoft heeft onderstaande verklaring naar IGN gestuurd om de geruchten te bevestigen.

Na langdurig overleg heeft Microsoft Studios besloten om de ontwikkeling van Scalebound stop te zetten. We werken hard om dit jaar een fantastische line-up games te maken voor onze fans, waaronder Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en nog veel meer fantastische ervaringen.

Of de rechten van Scalebound bij Microsoft liggen of bij ontwikkelaar PlatinumGames is tot op heden nog onduidelijk en Microsoft wil hier geen uitspraken over doen.

Origineel bericht: Uit meerdere bronnen komen geluiden dat Microsoft en PlatinumGames niet langer samenwerken aan Scalebound. De game is mogelijk zelfs helemaal gecanceld. Volgens de geruchten is het maar de vraag of we de actie-RPG nog gaan zien dit jaar, als de game überhaupt nog uitgebracht wordt.

Verschillende bronnen hebben aan Eurogamer laten weten dat Microsoft en PlatinumGames niet meer samenwerken aan de game Scalebound. Eerder berichtte Kotaku al dat de game mogelijk in de problemen zit en dat Scalebound niet langer op verschillende officiële Xbox-kanalen te vinden is. Microsoft heeft aan Kotaku laten weten “op dit moment niets te melden hebben over Scalebound en er spoedig meer gedeeld kan worden”. Mochten de geruchten waar zijn, dan is het de vraag wat dit betekent voor de game en PlatinumGames zelf. Of zij zonder Microsoft de game af kunnen en mogen maken is maar de vraag.

Scalebound is officieel in ontwikkeling sinds 2013 door PlatinumGames, een studio onder andere bekend van Bayonetta. De bedenker en regisseur van de game is Hideki Kamiya; hij heeft naast Bayonetta ook Resident Evil 2 op zijn cv staan. De game werd aangekondigd tijdens de E3 in 2014 en moest eind 2016 uitkomen. De releasedatum is uitgesteld naar 2017, maar nu lijkt het erop dat we de game helemaal niet meer gaan zien.