Save the World van Fortnite komt niet meer in 2018

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Save the World van Fortnite komt niet meer in 2018

De free-to-play-modus Save the World van Fortnite is sinds 2017 in early access. Onlangs liet Epic Games weten dat deze free-to-play-modus ergens dit jaar zou gaan verschijnen. Vandaag laat de ontwikkelaar echter weten dat de release van deze free-to-play-modus niet meer dit jaar zal plaatsvinden. Of de Save the World-modus dan wel verschijnt in 2019 is nog niet bekend.

Epic Games stelt de release van deze modus uit omdat er nog werk aan de winkel is, vooral bij de back-end van deze modus. De back-end zorgt er namelijk voor dat de ontwikkelaar deze modus gratis kan aanbieden. Verder laten de makers ons weten dat Save the World sinds 2017 een ongekend succes kende in de early access en dat de modus in korte tijd erg populair is geworden.

Om zowel oude als nieuwe spelers hiervoor te bedanken, hebben de makers voor iedereen een beloning. Iedereen die inlogt en Fortnite speelt tijdens het Fortnitemares Halloween-evenement krijgt de Brainiac Jonesy- en de Skull Ranger Ramirez-skin gratis. Iedereen die de modus in early access wil testen, moet ofwel het Standard- of het Deluxe Founder’s Pack kopen.

Naast dit nieuws kondigen de makers ook nog aan dat het uiterlijk van de game aangepast wordt. Als laatste kondigen ze ook een update rond het Hero System aan en krijgen we meer informatie over het Halloween-evenement van de game. Je leest er alles over in de laatste development post van Epic Games.