Sanoma verkoopt Gamer.nl en InsideGamer

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sanoma verkoopt Gamer.nl en InsideGamer

Nieuws uit de Nederlandse gamingjournalistiek: Sanoma, uitgever van onder andere Gamer.nl en InsideGamer, verkoopt haar gamingtitels aan ReShift Digital, de uitgever van Power Unlimited. Door de aankoop heeft ReShift Digital de drie grootste gamemedia van Nederland in zijn portfolio.

Vanaf 1 augustus zullen de twee websites vertrekken bij Sanoma in Hoofddorp en onderdak vinden bij ReShift Digital in Haarlem, zo maakte de redactie van Gamer.nl vandaag bekend. Wat dit voor impact zal hebben op het personeelsbestand van beide websites is nog niet bekend, al meldt InsideGamer dat dezelfde mensen de websites blijven maken. ReShift maakte vandaag wel duidelijk dat het zal gaan investeren in het vernieuwen van de websites.

Door de overname van de twee websites heeft ReShift Digital in één klap het grootste gamesportfolio van Nederland onder zijn dak. Vorig jaar nog kocht de uitgever onder andere Power Unlimited, nadat voormalig uitgever HUB failliet was verklaard. Volgens uitgever Raimon Gort levert de overname veel voordelen op: “We hebben veel ideeën over hoe de site met elkaar kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken. Die ideeën gaan we nu koppelen aan de ideeën van de ploeg. Die heeft tenslotte ervaring met de community en de mensen daarachter,” aldus Gort.