Samsung onthult Virtual Reality headset Gear VR

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Samsung onthult Virtual Reality headset Gear VR

Na de Oculus Rift en de VR-headset van Sony heeft nu ook Samsung een Virtual Reality-bril onthuld, genaamd de Gear VR. Samsung doet dit in nauwe samenwerking met onlangs onthulde Samsung Galaxy Note 4.

De virtual reality-bril van Samsung zal nauw gaan samenwerken met de Galaxy Note 4: De laatste zal gaan dienen als beeldscherm en zal aan de bril gekoppeld kunnen worden via een micro-usb aansluiting. Door middel van de Galaxy Note 4 zal de Gear VR een virtual reality omgeving kunnen creëren. Hiermee onderscheid het systeem zich van concurrenten omdat het losstaat van een verbinding met een PC of laptop. Het zal echter vooralsnog niet mogelijk zijn om diepte te kunnen meten door de connectie met het mobiele apparaat.

De software van de Gear VR is ontwikkeld door Oculus VR, die bekend staan om de Oculust Rift. Het project zou geen effect hebben op de plannen voor de Oculus Rift, aldus het team van ontwikkelaars. Volgens een bericht op de weblog van het bedrijf begon het project als een experiment om te zien hoe virtual reality zich zou verhouden met betrekking tot de nieuwste generatie draagbare apparatuur. Een van de meest belangrijke speerpunten van het nieuwe apparaat zal draaien om Oculus Cinema, waarmee de gebruiker in een virtuele omgeving zijn of haar favoriete films kan bekijken.