Samenvatting Sony E3 2016

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Samenvatting Sony E3 2016

Voor de vroege vogels, nachtbrakers of gewoon die-hard fans die op dat moment wakker waren, brak vannacht om drie uur het moment aan dat Sony het podium van de E3 2016 mocht betreden. Mocht je niet de mogelijkheid hebben gehad om te kijken of wil je alles nog eens nalezen, lees dan vooral deze samenvatting van Sony’s conferentie.

De persconferentie van Sony gaat van start met de muzikale klanken van een enorm orkest dat zich bij het podium bevindt. Beelden van een kleine jongen vullen daarna de schermen. Een vrij barse stem roept hem waarop we hem naar binnen volgen. Uit de schaduwen komt een heel bekend personage tevoorschijn: Kratos. Er gingen al geruchten over een nieuwe God of War en met deze beelden werd dit bevestigd. De game lijkt zich te gaan richten op de Noorse mythologie en de zoon van Kratos, maar hoewel we getrakteerd werden op een video van bijna 10 minuten, is er momenteel nog niet veel duidelijk.

Beelden van een vergane wereld doemen op en een voice-over maakt ons duidelijk dat de wereld niet hetzelfde is als hoe wij hem kennen. Lege steden en afgebroken gebouwen worden aangevuld met een enorme hoeveelheid gevulde lijkzakken. Welkom in de gamewereld van Days Gone. De stem die het verhaal vertelt, hoort bij een mannelijke protagonist die dankzij zijn leren jack, tattoos en motor niet zou misstaan in een motorbende.

https://www.youtube.com/watch?v=qkpE8neKrJU

Direct daarop krijgen we een aantal korte beelden te zien van de langverwachte titel The Last Guardian. Dat deze titel een plekje kreeg tijdens de conferentie is niet verrassend, de vraag was met name of er meer bekend zou gaan worden over de releasedatum. Het wachten daarop is voorbij, want de titel zal volgens Sony op 25 oktober 2016 uitkomen. Vervolgens nog een titel die niet mocht ontbreken, namelijk Horizon: Zero Dawn. De game verschijnt op 28 februari 2017 exclusief voor de PlayStation 4.

De beurt is aan Detroit: Become Human, waarin een drone, gebouwd om de mensheid te helpen, rogue gaat en daarmee de bevolking in gevaar brengt. De video laat ons het einde al zien: de drone staat samen met een gegijzeld meisje op de dakrand van een hoog gebouw. Diverse eindes laten zien wat er allemaal kan gebeuren aan de hand van jouw keuzes, die je door de gehele game maakt en die van invloed zijn op het verloop van het verhaal. Momenteel is er nog geen releasedatum bekendgemaakt.

De volgende beelden zijn eigenlijk niet echt besteed aan de angsthazen onder ons gezien de nogal duistere sfeer. De trailer start met een rinkelende telefoon en al snel merk je dat je je in een vervallen huis bevindt. Opzwellende muziek en flitsbeelden wisselen elkaar af en uiteindelijk wordt duidelijk dat het om de zevende titel binnen de Resident Evil-franchise gaat, Resident Evil 7: Biohazard. Hier waren al geruchten over, maar nog niks werd officieel bevestigd, tot vannacht. Nog beter nieuws voor diegenen met stalen zenuwen is de aanvulling dat de titel volledig te spelen zal zijn met de PlayStation VR. De releasedatum van Resident Evil 7: Biohazard staat op 24 januari 2017.

De aankondigingen voor de PlayStation VR zijn hiermee nog niet afgelopen want Sony had nog meer games aan te kondigen, maar eerst kondigde het bedrijf de releasedatum aan van de PlayStation VR die op 13 oktober in de winkels zou moeten liggen. Farpoint is een van de games die in ontwikkeling is voor de VR door de indie-ontwikkelingsstudio Impulse Gear. Het gaat om een first-person shooter die zich afspeelt in een onbekende buitenaardse wereld. Een releasedatum werd niet genoemd, maar het valt te verwachten dat deze omstreeks dezelfde periode uit gaat komen als de VR.

Met het aanzwellen van het iconische deuntje had iedereen die de daaropvolgende beelden bekeek vrijwel meteen door dat het om iets binnen het Star Wars-thema ging. Dit keer geen volledige game, maar een toevoeging voor VR voor de reeds uitgekomen titel Star Wars Battlefront: een extra missie die volledig met de VR te spelen is. Een korte video van de beelden is hier te zien. Daarna goed nieuws voor de Batman-fans onder ons, want ook de zwartgeklede superheld krijgt een rol in de VR-wereld. Er werd geen releasedatum genoemd, maar het is duidelijk dat het in oktober 2016 uit gaat komen.

Ook de titel Final Fantasy XV krijgt een eigen build voor de PlayStation VR, waarin je als speler de rol aanneemt van Prompto.

Na de release van Uncharted 4 doken er geruchten op rond een nieuwe release van Crash Bandicoot, dit vanwege de referentie die in de game zit. Het iconische personage was jaren geleden de lieveling van veel gamers en heeft tot aan vandaag nog steeds een enorme fanbase. Toen er een schaduw op het podium terechtkwam in de vorm van Crash Bandicoot ging het publiek dan ook los. Duidelijk wordt dat we een remaster krijgen van de eerste drie Crash Bandicoot-games en dat het personage ook een opwachting zal maken in Skylanders Imaginators.

Dit najaar komt naast de nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare ook de remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare uit. PlayStation-bezitters hebben met de laatste titel geluk: zij mogen de game namelijk 30 dagen eerder spelen.

De persconferentie nadert hier langzaamaan het einde, maar niet voordat een heel bekend figuur zijn nieuwste game komt onthullen. Het gaat hier om Hideo Kojima en middels een trailer, met een duidelijke rol voor acteur Norman Reedus, onthulde hij de game met de naam Death Stranding. Het is zeer waarschijnlijk dat de titel een horrorgame zal zijn, al zijn er nog maar weinig details bekend. Vanmorgen plaatsten we al een nieuwsbericht over deze onthulling, waar onder andere de trailer te vinden is.

Afsluitend is het opnieuw de beurt aan een superheld om de rol te spelen in een aankomende game. Ditmaal Spider-Man in een nieuwe game waar helaas nog maar weinig over bekend is op het moment. De game wordt ontwikkeld door Insomniac Games en lijkt volledig los te staan van de bekende films of strips. Hier schreven we eveneens vanmorgen een nieuwsbericht over waar meer te lezen is.

Dit sloot de behoorlijk indrukwekkende presentatie van Sony af. De E3 is voor Sony en PlayStation als het ware afgelopen, maar het bedrijf heeft ons op voldoende getrakteerd om ons in ieder geval de komende periode genoeg te geven om naar uit te kijken.