Samenvatting EA live 2016

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Samenvatting EA live 2016

De meeste gamers kijken er al maanden van tevoren naar uit: de E3. Vanavond kwam het wachten dan eindelijk tot een eind en het was ditmaal aan EA om de E3 2016 af te trappen. Vele games passeerden natuurlijk de revue, aangevuld met beelden, gameplay en extra informatie. In deze samenvatting vatten we de informatie uit deze persconferentie even voor je samen.

Na een korte introductie was het allereerst de beurt aan Respawn Entertainment die met hun game Titanfall 2 ten tonele verscheen. Hoewel het eerste deel enkel voor pc en Xbox One uitgebracht werd, zal de sequel ook een versie krijgen voor op de PlayStation 4. In de titel maken zes nieuwe titans hun opwachting, zijn er meer opties op het gebied van customization en zal de game ook een singleplayer bevatten. Een releasedatum werd ook bekendgemaakt: namelijk 28 oktober 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hierna vullen beelden van Madden NFL 17 het scherm en worden we getrakteerd op de actie die American football te bieden heeft. De nieuwste Madden zal uitkomen voor de PlayStation 4 en Xbox One en drie nieuwe events. Deze events zijn Challenger, toernooitjes die je met vrienden kan spelen, Premier, grote events die door EA of derde partijen georganiseerd kunnen worden en EA major, gericht op e-sports waarin de beste spelers het tegen elkaar op kunnen nemen voor prijzengeld.

https://www.youtube.com/watch?v=VEmQEFCBp2c

Mass Effect Andromeda werd met veel gejuich ontvangen, maar de details waren helaas maar schaars. Na de korte toelichting dat de game nieuwe planeten, rassen en een nieuw verhaal gaat bevatten, wordt duidelijk dat jij, als speler, de alien in dit universum zal zijn. Duidelijk wordt dat verdere informatie over de titel ergens in het najaar zal verschijnen.

Niet geheel onverwacht maakt FIFA 17 vervolgens zijn opwachting en wordt er meer verteld over de nieuwe verhaalmodus genaamd “The Journey”, waar we eerder ook al over schreven. Hierin nemen spelers de rol aan van Alex Hunter, een jong voetbaltalent met de ambitie om uit te groeien tot een Premier League-Legende. Daarnaast zal de gameplay meer fysiek en tactisch worden. Hoe dit precies te merken zal zijn in de gameplay zullen we 29 september kunnen ervaren, wanneer de game in de schappen komt te liggen.

EA benoemt kort de visie die zij voor het bedrijf hebben in de vorm van EA Originals. Hiermee zullen zij proberen de kleinere ontwikkelaars te ondersteunen, opdat zij ook hun ideeën op een goede manier de markt op kunnen brengen. Dit door te ondersteunen in marketing, financiën en meer zakelijke aspecten.

De indie-studio Zoink! mag in dit thema dan ook een plekje op het podium van EA innemen met de aankondiging van een nieuwe titel. De game, met de naam Fe, biedt bijzondere beelden en zal zich afspelen in een bos. Hier bevinden zich verschillende dieren en planten die elk een eigen en uniek liedje hebben. De nadruk in deze titel ligt namelijk op muziek en door diverse liedjes te leren, zal je ook meer over het bos te weten komen. Verkenning is een kernwoord in Fe en als speler sta je vrij om keuzes te maken over wat te doen.

Het mateloos populaire Star Wars komt daarna aan bod, maar hoewel er diverse informatie wordt gegeven, lijkt er nog niks concreet te zijn. Duidelijk is dat er wordt gewerkt aan meerdere titels, die zowel de oude films als het recente zevende deel zullen omvatten. In een aansluitende video komen de diverse ontwikkelaars die met de franchise bezig zijn aan bod in interviews waarin zij vooruitblikken op de toekomst van Star Wars-games.

Battlefield 1 mocht de persconferentie met een knal afsluiten door een nieuwe trailer te tonen waarin duidelijk wordt dat alles uit de kast wordt gehaald om de shooter zo groots mogelijk te maken. Ook worden nieuwe voertuigen aangekondigd, namelijk Behemoth voertuigen, die de gameplay aanvullen met de controle over onder andere luchtschepen, bepantserde treinen en oorlogsschepen. Hierna werd de persconferentie langzaam afgesloten, maar in plaats van een zwart beeld, konden we een uur lang multiplayer beelden zien van Battlefield 1 via de stream waardoor fans verleid werden het weekend nog later af te sluiten.

De persconferentie van EA is inmiddels afgesloten, maar deze start van de E3 2016 belooft veel goeds voor de komende paar dagen. Diverse persconferenties zullen de komende twee dagen aan bod komen, die ons ongetwijfeld van veel nieuws, mooie beelden en informatie voorzien. Wat de persconferenties ons precies gaan bieden, blijft nog even speculeren, maar wanneer er nieuwe informatie bekendgemaakt wordt, kun je het zoals altijd hier lezen op Pixel Vault.