Samenvatting Bethesda E3 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Samenvatting Bethesda E3 2016

Nadat EA eerder de E3 aftrapte, is het stokje inmiddels al overgedragen aan Bethesda. De uitgever schitterde vorig jaar voor het eerst op de E3 met een eigen persconferentie, die natuurlijk in het teken stond van Fallout 4. Ook dit jaar was de uitgever weer van de partij en wist deze ons opnieuw te trakteren op een paar mooie verrassingen, gameplaybeelden en nog meer lekkers om naar uit te kijken.

De geruchtenmolen draaide in de periode vlak voor de persconferentie al op volle toeren. Zo werd er gespeculeerd over een nieuwe Quake, een Skyrim remaster en een nieuw deel in de Prey-serie.

De persconferentie begon voor velen dan ook goed, want de eerste onthulling was die van Quake Champions, dat het nieuwste deel in de Quake-franchise vormt. De competitive arena-shooter verscheen maar kort ten tonele, maar in onderstaande trailer kregen we al een goede eerste indruk van wat ons te wachten staat. Quake Champions is, net als diens voorgangers, volledig competitief ingericht en zal ook geoptimaliseerd zijn voor e-sports. Meer informatie volgt uiteraard op QuakeCon, wat in augustus zal plaatsvinden.

Vervolgens was het tijd voor een game waarvan we het bestaan al langer kennen, maar waar we nog steeds niet veel van weten, laat staan mee aan de slag kunnen. Daar blijkt echter spoedig verandering in te komen, want The Elder Scrolls Legends lijkt spoedig te verschijnen voor pc, mobile en tablets. Je kunt je inmiddels ook inschrijven voor de bèta. Tevens werd bekendgemaakt dat de card game, gebaseerd op de Elder Scrolls-serie, een story-driven campaign bevat. Deze zal meer achtergrondinformatie bieden over de wereld van The Elder Scrolls en is te zien in de onderstaande trailer.

Publiekslieveling Todd Howard mag natuurlijk niet ontbreken tijdens zo’n persconferentie. Helaas was hij niet aanwezig op het podium om zijn zegje te kunnen doen, maar door middel van onderstaande boodschap, heeft hij zijn aankondigingen toch weten over te brengen en wat voor een aankondigingen!

Allereerst kregen we meer te horen over Bethesda’s knaller van vorig jaar: Fallout 4. De eerste lading aan extra content zit er inmiddels op, maar een tweede staat alweer voor de deur. Zo kunnen we vanaf morgen, 14 juni, aan de slag met nieuwe Workshop content genaamd Contraptions. De tweede DLC is eveneens Workshop content en stelt je in staat je eigen Vault te bouwen in de DLC genaamd Vault-Tec. De laatste van de drie aangekondigde uitbreidingen zal in augustus uitkomen onder de naam Nuka-World en doet een vrolijk pretparkthema aan.

Ook de mobiele Fallout-game, Fallout Shelter, is enorm populair gebleken en dat heeft dan ook aangezet gegeven tot het uitbreiden van de game. Zo zal de game binnenkort geupdate worden met quests en meer verkenningsmogelijkheden. De grootste ‘update’ is misschien wel dat de game ook naar pc komt, zodat je ook vanaf je grote scherm je Vault kunt beheren.

Todd Howard sloot af met de bevestiging van gerucht nummertje twee, de remaster van Skyrim. De remaster draagt de naam The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition en zal op 28 oktober verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game is voorzien van een HD-sausje en heeft op het gebied van effecten ook een make-over gekregen. Ook bevat de game alle eerdere uitgekomen DLC voor het vijfde deel in de Elder Scrolls-serie.

Gerucht drie werd hier gelijk achteraan de strijdring in geworpen, want ook een nieuwe Prey behoort vanaf nu tot de Bethesda line-up van de komende jaren. De titel is simpelweg Prey omdat de uitgever dit niet als een sequel bedoelt, maar als een reboot van de franchise.  De titel speelt zich af in het jaar 2032, waarbij je je begeeft op een ruimtestation in de schoenen van Morgan Yu en waar experimenten op je worden uitgevoerd. Uiteraard moet er weer iets misgaan en aliens besluiten intrek te nemen in het ruimtestation. Ook over Prey kunnen we meer informatie verwachten op QuakeCon, maar niet voordat we hebben genoten van onderstaande trailer.

Het recent verschenen DOOM mocht natuurlijk ook niet ontbreken en er werden aankondigingen gedaan over zowel een gratis update, als de eerste DLC: Unto the Evil. De gratis update omvat twee nieuwe modi, Exodus en Sector, en een uitbreiding voor de Snapmap-editor. De eerste DLC bevat drie nieuwe maps, een nieuwe demon, nieuwe wapens en nog meer lekkers om mee los te gaan in de demonische multiplayer.

De MMORPG The Elder Scrolls Online is inmiddels ook een vast nummer in de line-up van Bethesda. De game is de afgelopen periode voorzien van meerdere uitbreidingen, maar tijdens de persconferentie werd er een grote aankondiging gedaan van een ander kaliber. Het is namelijk geen uitbreidingspakket, maar een algehele update in de manier waarop exploration mogelijk is. De onthulling van “One Tamriel” houdt in dat alle content van de game zich aanpast naar jouw level en dat je dus vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt.

VR leek een hot-topic te worden deze E3, maar bij EA was het verrassend stil wat betreft VR. Bethesda heeft deze stilte al verbroken door aan te kondigen dat Fallout 4 in 2017 zal verschijnen voor de HTC Vive. De ontwikkelaar leek dan ook serieus bezig te zijn met VR-ondersteuning, want in het verhaal passeerden ook DOOM en een kleine hint naar Skyrim de revue.

De persconferentie werd uiteraard afgesloten met Bethesda’s najaarsknaller: Dishonored 2. De stijl en gameplay van Dishonored 2 kenden we natuurlijk al van deel één. In de game ga je opnieuw op pad als sluipmoordenaar om met je speciale krachten je eigen route uit te stippelen om je doelwit om te leggen. Dit kun je met veel geweld doen of zonder dat iemand ook maar enig idee heeft dat je aanwezig was, de keuze is opnieuw aan jou. In Dishonored 2 krijg je de keuze om te spelen met Corvo, die we kennen als de protagonist uit het eerste deel, of als Emily, die nu Empress is en in het eerste deel ook een centrale rol innam. De game verschijnt op 11 november voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

https://www.youtube.com/watch?v=lNFtACeifcU&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DlNFtACeifcU&has_verified=1

Bethesda vuurde in sneltreinvaart de nieuwtjes op ons af en daar kunnen we als gamers natuurlijk alleen maar van genieten. De bevestiging van verschillende geruchten en de nieuwe beelden en aankondigingen zijn dan ook weer om van te smullen. En dan te bedenken dat dit slechts persconferentie nummer twee was. Houd Pixel Vault dus goed in de gaten voor het laatste E3 nieuws, persconferenties en samenvattingen!