Sam Barlow werkt aan nieuw project na Her Story: Telling Lies

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Sam Barlow werkt aan nieuw project na Her Story: Telling Lies

Het wachten op de spirituele opvolger van Her Story begint. Indie-ontwikkelaar Sam Barlow heeft namelijk bekendgemaakt te werken aan zijn volgende project: Telling Lies. Dit doet hij samen met Annapurna Interactive, de gamedivisie van Annapurna Pictures die What Remains of Edith Filch uitbracht. Qua format moet Telling Lies lijken op dat van Her Story, maar dan ambitieuzer, groter en complexer.

Her Story is een unieke, vierde wand-brekende game dat jouw computerscherm omtovert tot een twintigste eeuw monitor in een politiebureau. Hoewel het niet duidelijk wordt wie of wat je bent, heb je toegang tot een database vol met stukjes beeldmateriaal van een interview van een vrouw met de politie. Je begint met een paar van deze clips. Met behulp van zoektermen die je uit het interview haalt, zoek je naar de volgende clips. Langzaam maar zeker verzamel je steeds meer informatie om uit te vinden wat er nu eigenlijk aan de hand is. Hierbij is natuurlijk niets zoals je het verwacht.

In tegenstelling tot Her Story, moet Telling Lies draaien om drie tot vier personages en zich op verschillende locaties afspelen. Veel meer informatie wilde de ontwikkelaar echter niet geven. De enige hint die hij verder over de game geeft, is het feit dat hij films uit de jaren ’70 als inspiratiebron gebruikt. Vooral The Conversation van Francis Ford Coppola zou voor Barlow een grote rol spelen bij het opdoen van ideeën voor Telling Lies.

Filmen begint volgens Barlow waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar. Het zal dus nog even duren voordat we met dit verhaal aan de slag mogen.