Sakurai: ‘Smash Bros. krijgt geen DLC-characters’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sakurai: ‘Smash Bros. krijgt geen DLC-characters’

Super Smash fans kunnen Mewtwo als extra unlockable character verwachten als ze zowel de 3DS- als de Wii U-versie hebben, maar verder zullen er geen extra characters meer komen. Zelfs niet in de vorm van DLC, althans momenteel, aldus Masahiro Sakurai, director van de game.

Fans leken not amused om Mewtwo niet terug te zien in de nieuwste versie van Super Smash Bros., maar Nintendo had een verrassing gepland. De mensen die beide versies van de nieuwe Smash kopen, unlocken Mewtwo. Volgens Sakurai is dit niet meer dan een experiment.

“Ik snap dat DLC een toegevoegde waarde kan zijn voor een game zoals Smash Bros. en ik waardeer dat een groot deel van de anticipatie voor dit soort game toegekend kan worden door wie er in de game zal verschijnen. DLC-characters zal dit gevoel kunnen verlengen. Maar ik denk dat we ook kritiek kunnen ontvangen door characters één voor één uit te brengen. Men kan gaan denken dat we expres characters achterwege hebben gelaten om extra geld te vragen”.

Hij voegde toe dat naast de mogelijke kritiek, het veel tijd en moeite kost om elke character in de game te maken. De verhouding tussen al het werk wat in het ontwikkelen van een nieuwe character zal gaan zitten en het prijskaartje wat er aan komt te hangen, zal voor één partij altijd onredelijk zijn. Daarnaast vindt hij het roster wat al beschikbaar is substantieel genoeg.

“Het enige wat ik kan zeggen is dat betaalde DLC iets is waar we nu niet aan denken. We waren druk bezig met de game zelf afmaken. Als we ermee doorgaan kan ik nog geen antwoord geven op welke prijs de kosten en de mogelijke kritiek het waard zijn. Mewtwo is simpelweg een service, een tegemoetkoming voor de mensen die beide versies hebben”.