‘Sadness’ herrijst; exclusief voor Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Sadness’ herrijst; exclusief voor Wii U

Het macabere ‘Sadness’ dat oorspronkelijk voor de Wii uit zou komen, heeft een generatie overgeslagen en zal exclusief verschijnen voor de Wii U. De game staat gepland voor een release in 2016.

Hullbreach Studios en Cthulhi Games zullen het project overnemen en de game uitbrengen voor de Wii U. De reden voor de overname was volgens Randy Freer van Hullbreach de unieke sfeer en achtergrond.

“We zullen dicht bij het originele idee blijven. We vonden het Oost-Europese sfeertje in het origineel erg interessant. De angst die de speler zou voelen zou door middel van psychologische methodes overgebracht worden, in plaats van geweld. We hopen dat we het iconische personage Maria Lengyel en haar zoon Alex in de game kunnen verwerken terwijl hij lijd aan de gevolgen van narcolepsie, paranoia en zijn angst voor de duisternis.”

De game voor de Wii was een first-person horror-game te vergelijken met de Penumbra-games. De game voor de Wii U zal hiervan afstand nemen. De visuele stijl zal gehandhaafd blijven, maar in plaats van een 3D game, zal het een 2D game worden met de nadruk op puzzels en zal de game een RPG-systeem krijgen.

In de hoogtijdagen van de Wii gooide Sadness van de onbekende studio Nibris’ Noir hogen ogen. Sinds de aankondiging van de game zijn er inmiddels acht(!) jaar verstreken zonder dat er iets concreets naar buiten is gekomen. De meest wilde geruchten deden de ronde, waaronder het gerucht dat de studio een aankondigingsvideo had gemaakt, maar geen flauw idee had hoe een game gemaakt moest worden. Een paar jaar geleden ging het bedrijf op de fles en alles werd te koop aangeboden via de website, die kort daarna zelf ook verwijderd werd.