’s Werelds grootste videogamecollectie verkocht voor 750.000 dollar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
’s Werelds grootste videogamecollectie verkocht voor 750.000 dollar

’s Werelds grootste videogamecollectie, bestaande uit meer dan 11.000 games en recentelijk nog bevestigd door het Guinness Book of Records, is bij een veiling verkocht. De complete collectie leverde voormalig eigenaar Michael Thomasson ruim 750.000 dollar op.

Volgens GameGravel, welke met het bericht komt, begon de veiling op 1 dollar, maar dit liep al snel op. Toen de veiling op 15 juni sloot, waren er in totaal 56 biedingen gedaan, waarbij de hoogste op 750.250 dollar lag. Naast de collectie krijgt de winnaar ook een levenslang abonnement op het Retro Magazine.

Op de veilingpagina vertelt Thomasson meer over zijn collectie: “Ik beheerde zeven onafhankelijke gamewinkels in de jaren 90 en werkte de afgelopen tien jaar voor een andere keten. Daarnaast beheerde ik sinds 1998 Good Deal Games, waardoor er duizenden titels op mijn pad kwamen. Wanneer ik een game kocht die niet direct van een distributeur af kwam, bekeek ik de hele voorraad om het mooiste exemplaar te krijgen,” aldus Thomasson.

Daarnaast is een groot gedeelte letterlijk nog in nieuwstaat. “Ongeveer een kwart van de games zitten nog in de originele seal, zoals de game uit de fabriek kwam. Dat is een gigantisch aantal van 2600 games in de seal. In totaal zijn ruim 8300 games compleet met doosje en handleiding,” zo vertelt hij verder.

Wie de winnaar van de veiling is, is niet duidelijk. Wel is duidelijk wat Thomasson met het geld van de veiling gaat doen: familie en verlengde familie proberen te helpen met dringende behoeften.