Ryan Coogler ook regisseur van Black Panther 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ryan Coogler ook regisseur van Black Panther 2

Met het succes van Black Panther was het geen vraag óf er een vervolg kwam, maar eerder wanneer het zou komen. Nu Ryan Coogler bevestigd is als regisseur van de tweede film van de donkere superheld, zal dat vrij snel zijn. Coogler zal net als bij de eerste film zowel de rol van schrijver als regisseur op zich nemen.

Regisseur Ryan Coogler van de eerste Black Panther film zal ook het vervolg gaan regisseren. Naast het regisseren zal hij ook de schrijver worden van het script dat hij volgende jaar zal schrijven. Hierdoor wordt verwacht dat de uiteindelijke productie van de film ergens rond de volgende jaarwisseling zal zijn. Zowel Marvel als Disney hebben nog geen officiële releasedatum gegeven.

Ryan Coogler is naast Black Panther ook bekend van het regisseren van de film Creed. Het vervolg daarop heeft hij geweigerd op zich te nemen. In plaats daarvan heeft Coogler deze taak overgedragen aan Steven Caple Jr. die nog vrij onervaren is.

De Black Panther-regisseur heeft nog een film in de maak, genaamd Wrong Answer. Daarnaast is hij uitvoerend producent van de nieuwe Space Jamfilm met basketbal-ster LeBron James. Voordat Coogler dus verder aan de slag kan met het verhaal van T’Challa is hij eerst nog druk met andere projecten.