Rust-fans woedend over nieuwe game Facepunch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rust-fans woedend over nieuwe game Facepunch

Fans van de indie-hit Rust hebben woedend gereageerd op de aankondiging van Facepunch’s nieuwe game: Riftlight. Men is boos omdat Rust momenteel nog in alpha-fase zit, terwijl de studio bezig lijkt te zijn met andere projecten. Het geld zou volgens de fans niet meer in Rust gestoken worden.

Afgelopen weekend heeft Facepunch een nieuwe game aangekondigd in de vorm van een twin-stick shooter genaamd Riftlight. Fans van Facepunch’s andere game Rust zijn hier niet bepaald blij mee. Ze zijn bang dat er nu niet meer aan Rust gewerkt zal worden (die nog in alpha-fase zit maar spelers wel ‘early access’ verschaft), of dat het geld dat de studio aan Rust heeft verdiend naar andere doelen zal gaan. Garry Newman, hoofd van Facepunch heeft een in blogpost gereageerd op de woede van spelers.

“Zijn we gek? Doen we iets verkeerd? Moet iedereen in het bedrijf aan één project werken? Vinden jullie dan ook dat HBO maar aan één serie tegelijk moet werken? Of Warner Brothers aan één film? Rust is niet af, Riftlight ook niet. We hebben nog drie andere projecten lopen die ook nog niet af zijn. We zijn druk bezig met het aannemen van meer mensen om alles gladjes te laten verlopen. Het geld dat we met Garry’s Mod verdiend hebben werd in Rust gestoken en het geld van beide projecten wordt in Riftlight gestoken. Die strategie heeft tot nu toe goed gewerkt en daarom zullen we er ook mee doorgaan.”

Hij schreef ook dat ondanks de verschillende projecten, er niet minder mensen aan Rust zijn gaan werken. Sterker nog, dankzij de populariteit van Rust is het team alleen maar gegroeid. Volgens Newman zal Rust nog regelmatig nieuwe updates ontvangen en zal de ontwikkeling niet worden gestaakt.