RTX 2080 Ti FE-videokaart geeft problemen volgens Nvidia

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
RTX 2080 Ti FE-videokaart geeft problemen volgens Nvidia

Op hun eigen forum geeft Nvidia aan dat de GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition videokaart problemen kan geven voor gebruikers. In het korte bericht legt het bedrijf de schuld bij een aantal ’test escapes’. Dit zijn slechte of defecte onderdelen die toch door de kwaliteitscontrole zijn gekomen.

Nvidia treedt in het bericht niet in detail over de oorzaak van de problemen die gebruikers ervaren. Volgens Tweakers betreft het slecht werkende onderdelen op het pcb, zoals weerstanden of condensatoren. Deze zouden tijdens de testfase niet zijn ontdekt en gefilterd. Hierdoor komen ze toch op het uiteindelijke product terecht. Wel zegt Nvidia toe om hulp te bieden aan gebruikers die problemen ondervinden met hun videokaart. Via een e-mail of chatbericht naar het support team probeert het bedrijf boven op de problemen te duiken.

Hoewel Nvidia nu specifiek alleen de GeForce RTX 2080 Ti FE-kaart noemt, worden er op het forum ook problemen gerapporteerd over de GeForce RTX 2080 Ti-kaarten van andere fabrikanten. Het zou kaarten betreffen van onder andere Asus, Gigabye en EVGA. Gebruikers melden het vastlopen van computers, grafische artefacten, en videokaarten die in het geheel kapot gaan.