Rovio schrapt 260 banen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Rovio schrapt 260 banen

De Finse ontwikkelaar Rovio, voornamelijk bekend van de Angry Birds-serie, ontslaat nog eens 260 werknemers. Dit maakte de ontwikkelaar bekend in een verklaring over een grootschalige reorganisatie. De ontslagen treffen nagenoeg het hele bedrijf.

Het Finse bedrijf stond, voor de release van Angry Birds, aan de rand van de afgrond. De mobiele game bleek echter zo’n succes dat de studio in korte tijd groeide naar een bedrijf van 800 mensen. Het succes steeg echter boven de studio uit en al snel zagen we spin-offs, merchandising en is er zelfs een film in de maak. “Het resultaat was dat we teveel deden”, aldus CEO Pekka Rantala.

Ook het succes van de serie nam af over de jaren. Het nieuwste deel in de serie, Angry Birds 2, verzamelde in zijn eerste maand maar 50 miljoen downloads. Daarmee is het minder populair dan het origineel. Dit alles zorgde ervoor dat de omzet in 2014 met 75 procent daalde. Daardoor verdwijnen er bovenop de 130 banen, die vorig jaar al zijn bezuinigd, binnenkort nog eens 260 banen. Zo hoopt het bedrijf zich beter te kunnen richten op drie gebieden: games, media en consumentenproducten. De film-studio, die aan de animatiefilm met onder andere Peter Dinklage werkt, blijft ongeschonden tijdens de reorganisatie.