Rovio ontslaat meer dan 200 werknemers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rovio ontslaat meer dan 200 werknemers

Rovio heeft meer dan 200 van haar werknemers noodgedwongen moeten ontslaan. De uitgever en ontwikkelaar van het mega-populaire Angry Birds krijgt het succes niet meer geëvenaard en moet daarom snijden in de kosten.

Het kan voor een bedrijf niet altijd voor de wind gaan. Rovio, die een paar jaar geleden puur goud wisten te delven dankzij het succes van het bekende Angry Birds voor mobiele platformen, krijgt het niet voor elkaar om nog een hit te scoren. De nieuwe games gebaseerd op Angry Birds doen het lang niet zo goed als men had gehoopt waardoor Rovio van meer dan 200 van haar werknemers afscheid moet nemen vanwege een reorganisatie. De banen in kwestie zijn dankzij die reorganisatie onnodig geworden.

Dit is eigenlijk beter dan gedacht, want volgens de verwachtingen zouden 260 medewerkers hun baan kwijt raken. “Gelukkig” is dat maar bij 213 gebleven. Naast het gebrek aan een nieuwe hit, weet de merchandise rondom Angry Birds ook steeds minder goed te verkopen waardoor ook daar minder inkomsten uit zijn te halen.

Dit is niet de eerste keer dan Rovio een groot aantal mensen moet ontslaan. In december van vorig jaar moest Rovio al 110 werknemers de laan uit sturen. Ook dat was vanwege de steeds lagere inkomsten van het bedrijf.