Rondje Redactie – Meest iconische zwaarden

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Rondje Redactie – Meest iconische zwaarden

For Honor draait vooral om het gekletter van zwaarden, speren en andere wapens waarmee de drie strijdgroepen elkaar het leven zuur maken. Vikingen maken de boel onveilig met grote bijlen, samoerai komen met majestueuze katana’s het strijdtoneel op en de ridders beschermen zichzelf met een glimmend pantser en zwaarden. Maar niet alleen in For Honor maken ze elkaar een kopje kleiner, ook in veel andere games zijn er badass wapens te vinden om de vijand te beslechten. We vroegen onze redactieleden dan ook welk zwaard uit de wereld van games volgens hen het meest iconisch is.

Kevin Rombouts – Lightsaber

Is een lightsaber een zwaard? Misschien wel, misschien niet, maar tof is ie sowieso en daarom verdient het meest herkenbare wapen uit het Star Wars-serie natuurlijk een plekje op deze lijst. Het iconische geluid als het zwaard aangaat, het licht dat uit de stalen hals komt, de manier waarop de laserkogels afketsen. Zodra je een lightsaber ziet, weet je al dat het te laat is. Helemaal als er dan ook nog eens een man in zwart pak met astma achteraankomt zetten, ben je de pineut. Het beste van alles? Je kan er zelf mee aan de slag in tientallen verschillende Star Wars-games.

Rondje Redactie - Meest iconische zwaarden

Amador Prado – Keyblade

Het gaat waarschijnlijk nog eeuwen duren voordat ik de Keyblade kan vasthouden in Kingdom Hearts III, maar dit wapen is voor mij toch de meest iconische van de afgelopen twee decennia. Hoewel een zwaard in de vorm van een sleutel totaal niet cool klinkt, is het wel een wapen die in alle Kingdom Hearts-games flink kont schopt. Alleen de uitverkorenen waaronder hoofdrolspeler Sora en natuurlijk Mickey Mouse kunnen de macht van dit zwaard aan en er zijn ook tientallen verschillende Keyblades. De meest badass sleutel van allemaal is de Oblivion Keyblade. Eén ding is zeker, deze sleutels laat je niet per ongeluk op je keukentafel liggen.

Kingdom Hearts Re:Coded - Pixel Vault

 

Jessica de Haan – Buster Sword

Hoewel ik Final Fantasy VII zelf nog steeds uit moet spelen, is de Buster Sword een hoop aan elkaar gesmolten emoties die me vroeger urenlang bezig kon houden. Van Crisis Core tot Advent Children, de hoop en de dromen van zowel Angeal als Zack die nu op de schouders van Cloud rusten, spelen volgens mij een grote rol in het verhaal. De Buster Sword, die eigenlijk veel te groot is om überhaupt mee te vechten, is nu bijna het icoon van Final Fantasy VII, als niet de hele Final Fantasy-reeks.

Rondje Redactie - Meest iconische zwaarden

 

Jermaine van Haarlem – Rebellion

Een van de eerste PS2-games die ik speelde was Devil May Cry. In DMC werd ik geconfronteerd met badboy Dante en zijn te coole Rebellion zwaard. Ook al had je twee pistolen die de nodige demonen terug naar de onderwereld schoten, een demoon een kopje kleiner maken met een lange melee combo, daar kan niets tegenop. Het zwaard wat Dante gekregen heeft van zijn vader Sparda hakt niet alleen lekker, het design met twee doodshoofden erop is ook gewoon badass.

Rondje Redactie - Meest iconische zwaarden

 

Rebecca Nieuwenhuis – Master Sword

Als op en top Zelda-fan is er voor mij maar één zwaard waar ik meteen aan denk als me deze vraag wordt gesteld, de Master Sword. Het is het ultieme wapen binnen de franchise en komt in elke titel terug. Het zwaard is een enorm icoon geworden voor The Legend of Zelda en met zijn blauwe heft en Tri Force erop afgebeeld is hij ook snel te herkennen. De Master Sword heeft mij al van meerdere overwinningen voorzien tegenover de diverse bazen die de franchise weet te bieden. Het is dat ze zo duur zijn, anders hing er allang een replica bij mij aan de muur om me bij te staan in de game die ‘het leven’ heet…

Rondje Redactie - Meest iconische zwaarden

 

Robert Zomers – Umbra

Lang geleden liep ik een Orc tegen het lijf in Morrowind, hij was levensmoe en wilde strijdend ten onder gaan. Ik besloot zijn wens te vervullen, voornamelijk omdat ik zijn badass Orcish armor wilde hebben. De Orc had echter nog iets veel waardevollers: het zwaard Umbra. Het magische wapen was enorm en claimde de ziel van elke vijand die het doodde. Het is het wapen waarmee ik Dagoth Ur doodde en je kunt je voorstellen dat mijn hart sneller ging kloppen toen ik er een paar jaar later achterkwam dat het zwaard ook in Oblivion te bemachtigen is. In een quest moet je het zwaard vinden en naar Clavicus Vile brengen. Je begrijpt dat hij nog altijd op het zwaard wacht.

Rondje Redactie - Meest iconische zwaarden