Rondje Redactie: De vrijmarkt op – waar zijn we naar op zoek?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rondje Redactie: De vrijmarkt op – waar zijn we naar op zoek?

Vandaag vieren we de verjaardag van Prins Pils Koning Willem-Alexander en dat betekent dat er weer een hoop mensen op straat zitten met hun troep. Wel nu, troep en hier en daar die ene game, console of Pokémonkaart die je nog miste.

We vroegen de redactie waar zij dit jaar naar op zoek gaan op de vrijmarkt, dat wil zeggen: aan degene die geen kater hadden. Wie had gedacht dat de ochtend na koningsnacht niet het beste moment is om mensen om een wensenlijstje te vragen?

Jermaine van Haarlem

Ik roof die hele markt leeg als er oude SEGA-games liggen. Mijn Sega Master System is een paar jaar geleden overleden en na flink wat tranen vond ik een nieuw exemplaar op zo’n markt. Het fijne aan zo’n markt is dat je soms pareltjes vindt voor extreem weinig geld! Doel van dit jaar is: Wonderboy en Wonderboy in Monsterland. Twee games die ik kapot heb gespeeld en weer opnieuw moet aanschaffen!

Natuurlijk hoop ik nog altijd ergens Shadow of the Colossus Special Edition voor de PS2 vandaan te toveren. Een man mag toch stiekem dromen of niet? Oh en onze koning mag best een keer met mij Double Dragon op de Sega Master System ownen.

SEGA Master System 
 Vrijmarkt 
 Pixel Vault

Amador Prado

De vrijmarkt. De enige markt in het jaar waar ik met een fikse hoofdpijn van de nacht ervoor overheen struin om te zoeken naar dat ene pareltje. Dit jaar ga ik niet op zoek naar die goede oude tijd, maar naar het begin van mijn collectie voor mijn fonkelnieuwe Nintendo New 3DS XL die ik vorige week heb aangeschaft. Marktplaats staat al vol met leuke deals, maar op Koningsdag doen de mensen extra hun best om van de ongewilde meuk af te komen.

Als puntje bij paaltje komt, ben ik bang dat het meer wordt dan alleen een paar leuke 3DS-games. Waarschijnlijk gaan de pilsjes er tijdens de vrijmarkt weer lekker in, maak ik onverstandige keuzes en eindig ik met lege zakken en genoeg spullen om volgende jaar zelf op de vrijmarkt te gaan staan. Ach ja. Driewerf hoezee voor de koning!

Rohald De Bruyne

Normaal gezien blijf ik zo ver mogelijk van rommelmarkten vandaan. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik het geweldig vind en ik een probleem heb met impulsaankopen. Stripboeken, muziek, ditjes, datjes en oude video games. Lekker door de afgedankte spullen van andere mensen graaien en een kleine goudmijn vinden voor een habbekrats. Een jaar of twee geleden vond ik een mooi exemplaar van SKATE 3 waar ik vervolgens 40+ uur zoet mee ben geweest.

Als ik dit jaar op de vrijmarkt een exemplaar vind van Soul Calibur V zal ik een blije man zijn. Niks beter dan tweedehands vechtspelletjes. Tenzij hij meer dan 5 euro kost natuurlijk, want een echte Zeeuw moet zuinig zijn.

Skate 3 
 Vrijmarkt 
 Pixel Vault

Kevin Rombouts

Jongens, kijk eens even uit het raam en naar het journaal. Er is maar één ding waar je vandaag naar op zoek kunt gaan en dat is een comfortabele combinatie van trui en joggingbroek. Een fles versuikerde troep en een zak chips erbij en mijn Koningsdag kan niet meer stuk.

Maar even zonder dollen: het ziet er naar uit dat het weer pure bagger wordt, iets waar zelfs onze koning weinig aan kan veranderen. Dus is dit het perfecte moment om wat openstaande klusjes weg te werken. De omzetbelasting moet nog gedaan worden, op de website is er nog genoeg te doen en ook onze database verdient langzaam weer wat liefde en aandacht. Perfect voor een druilerige maar verplichtingsvrije donderdag. Oh en natuurlijk zal er ook nog wel een uurtje (of vier) gegamed worden.

Robert Zomers

Ik ben net verhuisd en heb een hele hoop rommel weggedaan, omdat mijn nieuwe huis een stukkie kleiner is. Helaas ligt het ook naast de vrijmarkt en dat betekent dat ik waarschijnlijk weer een hele hoop nieuwe troep in huis haal.

Om een overdaad aan nieuwe onnodige rommel te voorkomen, richt ik me dit jaar op maar één doel: het vinden van een betaalbare Game Boy Micro. Ik wil al een jaar of 8 heel graag een exemplaar van de kleinste Game Boy die ooit in productie was, maar ik ben niet de enige en daarom betaal je rustig 80 tot 100 euro. Dat gaat me iets te ver en daarom hoop ik vandaag een onwetende bezitter de Game Boy Micro voor een paar tientjes afhandig te maken.

Gameboy Micro 
 Pixel Vault

Ga jij ook je slag slaan vandaag of moet je net als Kevin de belastingaangifte nog doen? Laat het ons weten in de comments!