RollerCoaster Tycoon Classic nu beschikbaar op Steam

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
RollerCoaster Tycoon Classic nu beschikbaar op Steam

Het pretpark simulatie-genre lijkt de afgelopen tijd bezig aan een comeback. De vorig jaar verschenen games Planet Coaster en RollerCoaster Tycoon World staken het genre in een modern jasje. Daarnaast bood RollerCoaster Tycoon Classic voor mobiele apparaten uitkomst voor de fans van de klassiekers uit het genre. Deze bundel van de eerste twee klassieke delen is nu ook verkrijgbaar op Steam.

RollerCoaster Tycoon Classic is een geremasterde bundel van de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games. De pc-versie van de remaster werd gisteren aangekondigd door Chris Sawyer en Atari. Sawyer is de oorspronkelijke ontwikkelaar van de serie en hij is verheugd over het feit dat mensen na al die jaren nog zo enthousiast zijn over de klassieke games. Volgens Sawyer bevat de remaster dan ook de beste elementen van de klassieke RollerCoaster Tycoon-games:

When I created the RollerCoaster Tycoon series nearly two decades ago, I never imagined that so many people all over the world would still enjoy the game today. It’s also great to see that fans still appreciate the classic gameplay of the two titles that started it all and I’m excited to deliver their best combined features and content in the form of RollerCoaster Tycoon Classic to Steam.

RollerCoaster Tycoon Classic bevat dan ook alle geliefde elementen van de oorspronkelijke twee RollerCoaster Tycoon-games. Zo kun je volledig zelf achtbanen ontwerpen en er voor zorgen dat je pretpark er zo goed mogelijk uit ziet. Ook de 95 verschillende scenario’s uit de oorspronkelijke games zijn in het pakket te vinden. RollerCoaster Tycoon Classic is vanaf vandaag beschikbaar op Steam voor 19,99 euro.