Rollercoaster Tycoon Adventures komt naar de Switch

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Rollercoaster Tycoon Adventures komt naar de Switch

Eind januari van dit jaar liet Atari weten dat ze een versie van Rollercoaster Tycoon op de Nintendo Switch wilden uitbrengen. Hiervoor startten ze toen een crowdfunding-actie op om dit te realiseren. En met succes, want Bigben Interactive en Atari kondigen nu Rollercoaster Tycoon Adventures voor de Switch aan. De release staat gepland op 29 november van dit jaar.

Het principe in deze game is hetzelfde als dat van zijn voorgangers: bouw en onderhoud je eigen pretpark en houd je gasten tevreden. Dit is in Rollercoaster Tycoon Adventures niet anders. De grote vernieuwing van deze game is echter de mogelijkheid om dit overal te doen waar en wanneer we maar willen. Ontwikkelaar Nvizzio Creations moet dit voor ons waarmaken.

Rollercoaster Tycoon Adventures bevat drie verschillende spelmodi: Adventure, Scenarios en zoals gewoonlijk ook de Sandbox-modus. Spelers hebben toegang tot meer dan 120 attracties, restaurants en winkel. Wie dit aantal niet genoeg vindt, kan zelf extra attracties verzinnen en deze bouwen. Tijdens de game krijgen we toegang tot vier unieke thema-omgevingen en kunnen we omgevingen aanpassen zoals we willen. Verder mogen we ook de financiële kant van het verhaal beheren.

Rollercoaster Tycoon Adventures verschijnt op 29 november exclusief voor Nintendo Switch.