Rollercoaster Tycoon 4 voor PC wordt ’totaal anders’ dan iOS-versie

Rollercoaster Tycoon 4 voor PC wordt ’totaal anders’ dan iOS-versie

De PC-versie van Rollercoaster Tycoon 4 wordt een ‘compleet ander spel’ dan de onlangs onthulde iOS-versie, zo stelt Atari. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat de iOS-versie van de game vooralsnog voorrang geniet. De PC-versie moet eind 2014 uitkomen.

Atari heeft de PC-versie van de game al via Twitter aangekondigd en nu gaat het bedrijf tegenover het Britse DigitalSpy iets dieper in op de details van die titel. “We kunnen niet veel vertellen, maar de PC-versie wordt een compleet ander spel”, stelt Anthony Chien, hoofd marketing van Atari. “We gaan ons eerst concentreren op de mobiele versie en daarna pas op de Windows-versie. Ik denk dat veel mensen zich uitspreken voor de Windows-versie en vinden dat die eerst moet komen, maar onze strategie is mobiel eerst.”

De iOS-versie van de game is op 17 maart aangekondigd. Veel gamers uitten hun afkeuring over de tekenen van microtransacties en Facebook-integratie, zaken die volgens hen niet thuishoren in een echte Rollercoaster Tycoon-game. De PC-versie van Rollercoaster Tycoon 4 komt tegen het eind van 2014 uit. Er is nog niets bekend over het besturingssysteem waarop de PC-versie van de game gaat draaien.