Rogue-lite-rpg Moonlighter komt naar de Nintendo Switch

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Rogue-lite-rpg Moonlighter komt naar de Nintendo Switch

Indie-rpg Moonlighter draait om het leven van een winkelier die spullen moet slijten aan voorbijkomende avonturiers. De game was eerder al aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Vandaag kondigen de makers van de game aan dat Moonlighter ook op de Nintendo Switch verschijnt.

11Bit Studios en Digital Sun Games startten eerder dit jaar een Kickstarter campagne voor een nieuwe game: Moonlighter. De combinatie van klassieke Zelda-dungeons, rogue-lite-rpg-gameplay en de unieke centrale positie van de winkelier bleek een succes, want de game wist de benodigde financiën binnen te halen. Nadat de game eerder al was bevestigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, is de game nu middels een trailer ook aangekondigd voor de Nintendo Switch.

In Moonlighter kruip je in de huid winkeleigenaar Will. De winkelier is een essentieel figuur in iedere rpg. Bij wie moet je anders potions inslaan, net betere wapens kopen of juist al je bij elkaar verzamelde troep verkopen? Will droomt er van om zelf een avonturier te worden. Ondertussen moet hij echter ook zijn zaak draaiende houden door spullen te verkopen aan avonturiers

De gameplay van Moonlighter valt dan ook uiteen in twee delen. Overdag ben je bezig je winkel te runnen en de dorpelingen te leren kennen. Om aan de benodigde spullen voor je winkel te komen moet je ’s nachts echter zelf dungeons betreden. Moonlighter verschijnt in de loop van 2018 voor pc, Nintendo Switch PlayStation 4 en Xbox One.