Rocksteady richt zich op ‘parity’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rocksteady richt zich op ‘parity’

Voor de mensen die het belangrijk vinden om op te scheppen dat Batman: Arkham Knight er beter uit ziet op “jouw” systeem is er slecht nieuws: Rocksteady probeert de verschillende versies er exact hetzelfde uit te laten zien en te laten presteren. PC-fans niet getreurd: krachtige PC’s draaien de game alleen maar beter.

Discussies over welk systeem nou het beste is bestaan al sinds de vroege console dagen tussen Nintendo en Sega. De tijden zijn niet veel veranderd, maar als het aan Rocksteady ligt zal Batman: Arkham Knight geen nieuw materiaal geven voor de discussie. De studio probeert de Xbox One-versie en de PlayStation 4-versie identiek te krijgen.

“We zitten ongeveer zes maanden af van wanneer de game ‘gold’ gaat. We weten nog niet wat de uiteindelijke resolutie en framerate zal worden. Dat is iets wat tijdens het optimaliseren van de game zal gebeuren. Ons doel is om alle systemen gelijk te laten lopen. Welk systeem dan ook: de game zal awesome worden”.

De PC mensen onder ons hoeven niet bang te zijn dat de PC’s die krachtiger zijn dan de nieuwe generatie consoles hun spierballen niet hoeven te gebruiken. De configuratie voor de consoles is ook voor de PC standaard, maar kan uiteraard flink opgeschroefd worden.