Rocksteady kondigt Batman-game aan: Arkham Knight

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rocksteady kondigt Batman-game aan: Arkham Knight

Rocksteady is nog niet klaar met de Arkham-serie: vandaag hebben ze de laatste game in hun Arkham-trilogie aangekondigd: Batman Arkham Knight. De game zal dit jaar nog verschijnen, exclusief voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Rocksteady leek de Batman-licentie achter zich te laten en het in de toekomst over te laten aan Warner Bros. Games Montréal, die vorig jaar Arkham Origins afleverde. Het bleek een korte pauze te zijn, want Rocksteady is terug en zal het derde en laatste deel van hun Arkham-trilogie dit jaar naar de nextgen consoles brengen. De speculatie was vorige week al begonnen toen promotiemateriaal te vroeg in winkels werd gezet, maar vandaag was de officiële aankondiging.

Hoewel de stad uit Arkham City als blauwdruk gebruikt zal worden, zal de game zich in een ander gedeelte van Gotham City afspelen en zal het veel groter worden. De Batmobile zal voor de eerste keer in een Batman-game speelbaar zijn: volgens Rocksteady zal de Batmobile een grote rol in de gameplay gaan spelen. In de trailer die vandaag werd vrijgegeven, maakte bekende Batman-villains zoals Two-Face, Penguin, Harley Quinn en Scarecrow al hun opwachting. Verwacht wordt dat het aantal slechteriken de komende maanden aangedikt wordt.

De game staat gepland voor een release later dit jaar, exclusief voor PC, Xbox One en PlayStation 4.