Rockstar’s Red Dead Redemption komt naar de Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar’s Red Dead Redemption komt naar de Xbox One

Het is wellicht niet het nieuws waar de fans van Red Dead Redemption eigenlijk op zaten te wachten, maar desalniettemin is het goed nieuws voor hen. Rockstar’s game uit 2010 zal vanaf dit weekend te spelen zijn op de Xbox One middels het backward compatibility-programma.

De geruchten hiervan werden eerder dit jaar al aangewakkerd nadat Microsoft per ongeluk had aangegeven dat de game speelbaar zou zijn op de huidige generatie consoles, iets wat vlug weer werd verdoezeld. Inmiddels heeft de uitgever van Red Dead Redemption zelf de teugels in handen genomen en de mededeling de wereld in geholpen. Welke versie van Red Dead Redemption je ook hebt (de reguliere, Undead Nightmare of GotY-versie), ze zijn vanaf aanstaande vrijdag alle drie speelbaar op de Xbox One, aldus Rockstar.

De vraag naar een backwards compatible-versie van Red Dead Redemption is vanaf het eerste moment dat de functie aangekondigd werd al hoog. De westerngame weet nu zelfs de derde plaats te bemachtigen met 148.577 stemmen op de teller. Voor de fans is het in ieder geval een fijne zoethouder tot het geruchtmakende vervolg wordt aangekondigd, mits dat gebeurt.