Rockstar zet microtransacties GTA Online stil vanwege serverproblemen

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Rockstar zet microtransacties GTA Online stil vanwege serverproblemen

Rockstar heeft alle microtransacties voor GTA Online stopgezet. De reden hiervoor is dat een groot deel van de speler de onlinemodus van het spel nog niet heeft weten te bereiken. Dit laat Rockstar vandaag weten via hun eigen site.

Rockstar heeft daarbij ook aangegeven dat de microtransacties pas weer geactiveerd zullen worden wanneer iedereen toegang heeft tot GTA Online en de multiplayermodus goed werkt. Het is wel nog mogelijk om geld te verdienen in de game zelf, aldus Rockstar.

GTA Online, de onlinemodus van Grand Theft Auto V, werd dinsdag gelanceerd, maar leverde direct al grote problemen op voor veel gamers. Zo kunnen veel spelers de tutorial niet volbrengen en spelers die dat wel kunnen hebben daarna nog steeds veel problemen. Voor de PlayStation 3-versie zijn al een aantal problemen opgelost dat ervoor zorgde dat het aantal gelijktijdige gebruikers te veel werd beperkt. Rockstar heeft nog niet gereageerd op de klachten dat de singleplayermodus van GTA V onspeelbaar zou zijn na het opstarten van de onlinemodus.