Rockstar verklaart uitstellen GTA5 voor PC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar verklaart uitstellen GTA5 voor PC

Nu het is aangekondigd dat we Grand Theft Auto 5 voor de next-gen consoles en de PC kunnen verwachten, is het een kwestie van geduld. Voor de PC-gamers onder ons wordt er iets meer geduld gevraagd; de PC-versie komt twee maanden later. Rockstar heeft een verklaring gegeven waarom dat zo is.

Rockstar heeft vandaag een verklaring gegeven waarom de PC-versie iets langer op zich laat wachten dan de andere versies. De verklaring vertelt dat Rockstar de kwaliteit van de game wil waarborgen en de extra maanden nodig heeft om te garanderen dat de game geweldig gaat worden.

“Het doet ons deugd om te zien dat velen van jullie blij zijn met de komst van de nieuwe versies van GTA5 en we kunnen niet wachten om meer details te geven. De PC-versie komt er ook aan, maar zal iets meer tijd nodig hebben zodat we kunnen garanderen dat de game zo geweldig mogelijk verschijnt. Meer informatie zal de komende weken verstrekt worden.”

Dat sommige fans hier ongerust van worden is niet heel raar. De afgelopen jaren hebben veel ontwikkelaars games uitgesteld omdat ze meer tijd nodig hadden om de puntjes op de i te zetten, terwijl ze nog steeds onder de maat uitkwamen. Het meest recente voorbeeld hiervan was Watch Dogs. Gamers klagen ook over de lange wachttijd voor de PC-versie, maar de tijd die tussen de console-versies en de PC-versie V zit ligt in lijn met de vorige GTA-games.