Rockstar: “PC-versie GTA V nog altijd in ontwikkeling”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar: “PC-versie GTA V nog altijd in ontwikkeling”

De laatste paar dagen doken er geruchten op dat de PC-versie van Grand Theft Auto V zou zijn uitgesteld, of zelfs geannuleerd. Een medewerker van Rockstar heeft dat gerucht rechtstreeks naar de prullenbak verwezen.

Een fan vroeg op het Rockstar forum of de PC-versie zou zijn uitgesteld. De medewerker van Rockstar ontkende dat en liet ook gelijk weten dat hij nog altijd in ontwikkeling is: “Ik kijk enorm uit naar de PC-versie van GTA V. De release date voor zowel de PC-, Xbox One- als PS4-versie van de game is ongewijzigd en staat nog altijd op herfst 2014.”

Het duurt inmiddels wel erg lang voordat Rockstar de release date bekendmaakt. Het is inmiddels al september en het is niet gebruikelijk dat games pas twee maanden voor release een specifieke datum krijgen. Naast distributie moet er namelijk ook een heel marketing traject worden ingezet in inmiddels wordt het wel erg krap. Een retailer uit Engeland maakte onlangs bekend dat de game op 14 november moet verschijnen, maar zoals uit het verleden is gebleken is dit verre van een officiële bevestiging.