Rockstar-medewerkers open over werkomstandigheden

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Rockstar-medewerkers open over werkomstandigheden

In een interview met The Vulture verklaarde Rockstar Games-oprichter Dan Houser eerder al dat er soms werkweken gemaakt werden van honderd uur. Nu hebben een aantal medewerkers zelf op Twitter hun meningen gedeeld over de werkomstandigheden. 

Dan Houser lichtte toe dat de vele werkuren die in Red Dead Redemption 2 werden gestoken er net zo veel waren als bij diens voorganger. Na veel kritiek van binnen en buiten de gamesindustrie zijn nu ook de werknemers zelf aan het woord.

Een aantal werknemers heeft besloten anoniem hun mening te delen. De ervaringen die deze medewerkers hadden gaan vooral over oneerlijkheid over het bedrijf tot wel degelijk onbetaalde overuren. Zo praat een werknemer over de zeer hoge druk bij het afronden van project. Overwerken is volgens oprichter Houser echter vooral een keuze voor degene die het willen.

Niet iedereen is het hier mee eens. De werknemers geven aan dat een werkweek van vijftig uur standaard is. Ook zeggen ze dat als er geen werk te doen is, ze toch moeten opdagen in het weekend.