Rockstar haalt Red Dead Revolver naar de PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar haalt Red Dead Revolver naar de PlayStation 4

Het is wellicht niet het nieuws waar de Red Dead-fans op zaten te wachten. Desalniettemin is het een welkome toevoeging voor de PlayStation 4 bezittende liefhebbers van de franchise. We hebben het over de voorganger van het geliefde Red Dead Redemption, genaamd Red Dead Revolver. De PlayStation 2-game is namelijk vanaf vandaag te spelen op de PlayStation 4.

De geruchten dat Red Dead Revolver de overstap naar de huidige generatie console van Sony ging maken werd vorige maand door Sony zelf aangewakkerd. De Japanse fabrikant zette namelijk in de Australische store van PlayStation de game kortstondig in de verkoop. Daarna bleef het angstvalling stil, tot gisteren. De Australische store mocht gisteren de game weer welkom heten. Vandaag, 11 oktober, is het aan ons Nederlanders om de game weer op te pikken.

Zoals in de omschrijving in de store te lezen valt heeft de game een resolutie van 1080p meegekregen. Nu is dit uiteraard geüpscaled, dus verwacht geen oogverblindende graphics. Ook worden we gewaarschuwd dat de kans bestaat dat niet alle functies even goed werken, gezien het letterlijk een conversie van de PlayStation 2-versie is. Mocht dit alles je niet deren en wil je als de wiedeweerga aan de gang met Red Dead Revolver dan staat slechts het bedrag van vijftien euro je nog in de weg.

Het eerdergenoemde Red Dead Redemption ontbreekt tot op heden nog wel in de store van de PlayStation 4 bezitters, al gaan de geruchten al een tijdje dat hier ook een remaster van onderweg is. Deze zijn vooralsnog niet bevestigd door Rockstar.