Rockstar: ‘GTA 5 voor pc is niet uitgesteld’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Rockstar: ‘GTA 5 voor pc is niet uitgesteld’

Als we de releasedatum op Steam moeten geloven, zal de pc-versie van GTA 5 de geplande datum van 27 januari niet meer halen. In de afgelopen weken is de datum veranderd van 27 januari naar “coming soon” en uiteindelijk naar “voorjaar 2015”. Rockstar zegt echter dat er niets aan de hand is.

Deze veranderingen zorgden voor wat argwaan onder de fans waardoor ze vragen zijn gaan stellen op de Rockstar forums. Men hoopte op een verklaring en Rockstar was snel met het geven van een reactie. Volgens Rockstar is er niets aan de hand en zal de game op de geplande datum uitkomen.

“GTA 5 zal voor de pc uitkomen op de geplande datum van 27 januari. We hebben op dit moment geen verandering van de release aangekondigd”.

Als je tussen de regels door leest zullen de woorden “op dit moment” opvallen, waardoor het lijkt alsof ze elk moment aan kunnen kondigen dat de game de releasedatum niet zal halen. Dit vermoeden wordt versterkt door het feit dat Rockstar eerder had aangekondigd de hardware specs van de game door te geven voordat de game uit zou komen. Daar is nog steeds niks van vernomen, terwijl de game over minder dan drie weken al beschikbaar moet zijn.