Rocket League viert derde verjaardag

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Rocket League viert derde verjaardag

Op 9 juli is het drie jaar geleden dat Rocket League officieel uitgebracht werd. Zoals ieder jaar wil ontwikkelaar Psyonix dit vieren. Dit jaar pakken ze het echter wat anders aan, want de game krijgt tijdelijk een nieuwe speelbare map.

Rocket League wordt op 9 juli drie jaar oud. Daarnaast is dit heel speciaal, omdat de voorganger van de game, Super Acrobatic Rocket-Powered Battle Cars (SARPBC) dit jaar tien jaar oud wordt. Om dit op een speciale manier te vieren, implementeert Psyonix tijdelijk een oude map van SARPBC in Rocket League. De map heet Throwback en heeft als speciale feature dat de bal ook achter het doel kan worden gespeeld, vergelijkbaar met ijshockey. Daarnaast wordt het gewicht van de bal in deze map aangepast naar die van SARPBC, dus houd dit vooral in de gaten.

Verder voegt de ontwikkelaar nieuwe items toe aan de game die in het thema van de verjaardag zijn. In tegenstelling tot andere jaren doen ze dit door middel van betaalde loot boxes, maar zijn ze gratis vrij te spelen. Kort geleden heeft Rocket League in een slecht daglicht gestaan, nadat ze veel kritiek kregen van de kansspelautoriteiten. Zij spraken uit dat dit namelijk illegaal gokken was.